Sanal Sunucu Kurulumu
Sanallaştırma Platformları
- Kimler Sanal Sunucu Kullanmalı?
- Sanal Sunucu Kullanım Alanları
- Sanal Sunucu Kurulumu
Genel olarak küçük ölçekli ve orta ölçekli firmalar tarafından web sitesi barındırma, radyo yayını sağlama, yedekleme, kontrol paneli ve diğer web yazılımlarını tutma amacı ile kullanılmaktadır. Orta derece trafiğe sahip ancak bütün bir sunucuya ihtiyaç duymayan web sitesi sahiplerine hitap eden sanal sunucular, kurumsallaşmış şirketler ve orta ölçekli web portalları için de uygun bir servis olacaktır. Ayrıca fiziksel sunucularında sorun yaşayanların da sanal sunucu kullanımını tercih ettikleri görülmektedir.
Öncelikle, geleneksel bir sunucu ile yapabileceğiniz işlemlerin tümünü sanal sunucu aracılığı ile de gerçekleştirebileceğinizi bilmelisiniz. Sanal sunucular, genellikle, çok fazla alana ihtiyaç duyulmayan durumlarda tercih edilir. Örneğin, e-mail veya web sitesi barındırılması gibi süreçlerde rahatlıkla ve sorunsuz bir şekilde sanal sunucu kullanılabilir. Öte yandan kurulum, elektrik, yer ve bakım masrafları gibi ekstra maliyeti bulunmadığından geleneksel sunuculara kıyasla daha ekonomik olması sebebiyle de tercih sebebidir.
Kullanıcılarına birçok avantaj sunan sanal sunucunun kurulumu da aynı şekilde hızlı ve kolaydır. Kurulumu hazır imajların mevcut fiziksel sunucu üzerinde açılması ile gerçekleşen kurulum, süre ve kolaylık imkânı sunmaktadır. Hazır bir imajdan kurulacak Windows veya Linux işletim sistemli bir Sanal Sunucu, 30 dakika gibi kısa bir sürede hazır olacaktır. Sonrasında ise, fiziksel sunucu üzerinde bulunan bütün donanımlarınızı istediğiniz miktarda sanal sunucuya ayırabilir ve dilediğiniz kadar ekleme ve çıkarma işlemi yapabilirsiniz.